Ervaringen van klanten met kinderslaapcoachingVan Gaap Naar Slaap krijgt zowel via Google Reviews als Facebook Reviews een 5 op 5!

Onze dochter (2jaar) sliep niet alleen in en werd s'nachts vaak wakker. Karen heeft ons geholpen bij het verwerven van nieuwe inzichten over het slaapproces en hoe dat wij deze bij onze dochter kunnen verbeteren. Geen 24/7 support maar toch bijna :). Zelfs na de voorziene periode slaaptraining nog altijd beschikbaar voor vragen en ondersteuning. Een echte aanrader, het heeft ons leven en relatie enorm geholpen.

Senna & Tijl, dochter 2 jaarWat Karen voor ons gezin gedaan heeft is in één woord FAN-TAS-TISCH. Na 15 maanden onderbroken nachten, sliep onze lieve dochter (na 2 weken coaching) plots door. Nu zijn we 2,5 maand verder en ze doet dit nog steeds. Dit allemaal dankzij de betrokken, liefdevolle en persoonlijke methode van Karen. Ik zou het iedere ouder die een kindje heeft met slaapproblemen aanraden.

Dankjewel, Karen, om ons onze slaap terug te geven.

Jitse & Koen, dochter 15 maandenFantastische begeleiding! Onze zoon had plots moeite om alleen in slaap te vallen en wij waren in een vizieuze cirkel terecht gekomen. Door Karen haar hulp zijn wij daar op een heel zachte en aangename manier uit geraakt. Karen staat steeds klaar om je te motiveren en te ondersteunen.

Wij zijn enorm blij dat we dit engagement aangegaan zijn want nu hebben wij een droom van een baby!

Elisa & Amaury, zoon 13 maandenMet een dochter van 19 maanden en frustraties over het feit dat we haar ‘s avonds in ons bed in slaap moesten krijgen (iets wat soms 2uur duurde), klopten we aan bij Karen. Vanaf het eerste contact stelde Karen gerust dat we uit deze vicieuze cirkel konden geraken als we haar via de zachte methode geleidelijk aan alleen lieten in haar eigen kamertje.

Alles verliep beter dan we ooit durfden hopen en na 3 weken sliep onze dochter zonder morren en zonder problemen in haar eigen bedje. Elke nacht 12 uur slaap plus een lang dutje dat ook probleemloos en structureel verloopt. Nu, enkele weken later, zijn we gewend aan alle tijd die we ‘s avonds gewonnen hebben om het huishouden wat op orde te zetten en we kunnen ons het oude ritueel niet meer voorstellen.

Heel erg bedankt voor onze herwonnen avond- en nachtrust en om ons een peuter te geven die uitgerust en welgezind is. Je bent een geweldige steun geweest en alle tips die je gaf, bleken steeds de juiste aanpak. Merci, Karen, hopelijk kunnen nog veel mensen van jouw expertise gebruik maken! Veel groetjes

Ellen & Stijn, dochter 18 maandenWe zijn zeer tevreden over de aanpak van Karen. Persoonlijk, empathisch en een luisterend oor. Het is leuk weer eens een nachtje door te kunnen slapen. De tips die ze geeft zijn bruikbaar en simpel!

Fien & Daan, zoon 2 jaar en 3 maandenDankzij het advies en de begeleiding van Karen zijn we erin geslaagd om het patroon van onderbroken nachten en alle slechte gewoontes die we ontwikkeld hadden om gewoon te kunnen slapen, doorbroken. Zelfs wanneer wij al heel tevreden waren met het resultaat (een goede slaper zou onze dochter toch nooit worden), stimuleerde Karen ons om nog een stapje verder te gaan.

Wij zijn super blij dat we dit traject zijn aangegaan! Geen papjes meer 's nachts, flink alleen gaan slapen, geen peuter meer bij ons in bed! En zelfs nachten dat ze volledig doorslaapt tot de wekker afgaat.

Alice & Alexander, dochter 2 jaarKaren is een topprofessional – ze weet écht waarover ze spreekt – en ze is ook nog eens supersympathiek, begripvolen vertrouwenswaardig. Ze heeft ons echt de steun gegeven die we nodig hadden om dit tot een goed einde te brengen. Niet twijfelen, doen!

Elise & Toon, dochter 2 jaar en 5 maandenBedankt voor alle hulp/telefoontjes en de doeltreffende aanpak met een beter slapende Lewis en dus ook welgezinde ouders als resultaat !

Kim & Yannick, zoon 18 maandenBij de komst van ons tweede kindje, kon ons zoontje van twee niet meer zelfstandig inslapen. Ook tijdens de nacht werd hij meermaals wakker, waarna hij niet meer in slaap viel zonder onze aanwezigheid in de kamer.

Na zelf meerdere methodes te hebben geprobeerd, namen we contact op met Karen. Na haar eerste bezoek volgden drie zware weken waarbij we erg op onze tanden moesten bijten om te volharden in de methode die zij ons had voorgesteld. Deze drie weken bestonden uit ups en downs, gelukkig met geregeld contact voor de nodige bijsturing. Ondertussen is onze dochter vier maanden en slapen allebei de kindjes 's nachts heel goed! We durven het nog altijd niet helemaal geloven! We zijn super tevreden de stap te hebben gezet naar slaapcoaching.

Sieglien & Jürgen, zoon 2 jaarZe heeft ons super geholpen bij onze dochter van 2jaar die al geruime lange tijd heel slecht slaapt. Goede begeleiding en ik kon altijd met mijn vragen bij haar terecht. Een echte aanrader voor kindjes die slecht slapen. Na 1,5week intensief bezig te zijn slaapt ze nu als een roosje en wij natuurlijk ook. Danku Karen!

Cindy & Joachim, dochter 2 jaarOok hier een succesverhaal! Onze dochter werd altijd wakker rond 5u en kwam doorheen de nacht ook vaak wakker, melk geven was de enige manier om ahar te sussen. Daar wilden we echt van af! Het is gelukt!! Dankjewel Karen!!

Marieke & Frederik, dochter 21 maandenKaren heeft ons heel goed geholpen met ons zoontje van 19mnd! Soms zie je door de bomen het bos niet meer en iedere goede raad maakt het alleen maar moeilijker. Zij gebruikt een 'zachte methode' met rekening te houden met uiteraard het kind maar ook met de ouders!!

David & Evy, zoon 19 maandenDank je Karen voor je fantastische hulp in september. Onze meid kon niet zelfstandig in slaap vallen. Is op korte tijd ontzettend positief veranderd. Terug een avond om wat werk in te halen ;-). Ook nu we in een moeilijkere periode zitten, kunnen we bij Karen terecht voor een luisterend oor, tips en advies. Zeker een aanrader!

Charlotte & Dries, dochter 10 maandenOnze dochter van 8 maanden was moeilijk in slaap te krijgen in de vooravond. Het duurde soms 2 tot 3 uren eer te zich overgaf. Mits een goede begeleiding (schema s en structuur brengen) en een goede opvolging zijn we erin geslaagd haar in bed te leggen en ze slaapt dan ook zeer snel in. We hebben eindelijk terug een avond en geen stress meer. Ook deed ze vaak hazeslaapjes overdag, deze zijn nu ook deels gebeterd. bedankt Karen. Ik beveel het iedereen aan!

Wendy & Kevin, dochter 8 maandenWe would like to thank you for your help, support, thoughtfulness, empathy, care, dedication and all the effort you put into your work with desperate parents like we used to be when we first met you.

A & D, dochter 12 maanden en zoon 3 jaarOns oudste zoontje was altijd een moeilijke slaper geweest. Het duurde lang voor hij tijdens de nacht doorsliep. Toen ik echter zwanger werd van ons tweede zoontje, wilde hij plots alleen nog met mama gaan slapen. Als mijn man hem naar bed bracht, brak de hel letterlijk los. Consequent zijn hielp niet. Hij begon dan steevast luid te huilen en brullen om mama en hij kon dit wel uren volhouden. Met een tweede baby op komst en de typische zwangerschapsvermoeidheid, leek het ons verstandig om de hulp van Karen in te roepen.

Zelf geraakten we er niet meer uit. De kostprijs moesten we even overwegen, maar ik kan je verzekeren dat het het helemaal waard was. Na een fijne, geruststellende intake volgden enkele spannende weken waarin we zelf aan het werk moesten. Na 2 weken met regelmatige coaching van Karen merkten we echter al een grote vooruitgang. Na een maand konden we dan ook fier melden dat we elkaar meestal zeer vlot konden afwisselen en hij had de overstap naar een grote jongens bed gemaakt zonder dat hij er ongevraagd uit kwam. Kortom een succesverhaal. Bedankt Karen! Een echte aanrader voor alle (jonge) ouders met slaapgebrek. Je hoeft er echt niet alleen voor te staan!

Bianca & Stijn, zoontje 2,5 jaarWe hebben heel wat bijgeleerd over het slaappatroon en hoe je alles best aanpakt. Onze zoon sliep al 4 jaar niet door met gevolg heel vaak opstaan ‘s nachts. Dankzij Karen is dit verleden tijd en zijn we erg dankbaar voor haar hulp!

Eline & Hannes, zoon 4 jaarNa meer dan een jaar niet geslapen te hebben waren wij hopeloos op zoek naar hulp. Na wat surfen kwamen we bij Karen terecht. Mijn man was eerst wat sceptisch, maar ik was doodop en ten einde raad dus hebben we een gesprek geboekt.

Het eerste telefonisch contact gaf mij al meteen een goed gevoel. Karen is een vlotte en lieve madam, die de situatie waar je in zit echt heel goed begrijpt. We besloten met haar in zee te gaan en een aantal weken later maakten we onze eerste afspraak. Karen kwam bij ons thuis en luisterde naar ons verhaal. Toen werd ook het traject besproken, waarmee we ‘s avonds meteen aan de slag gingen. De eerste nachten waren heel moeilijk, maar ik was ervan overtuigd dat dit ging werken dus zette ik heel consequent door.

De telefonische contacten met Karen vond ik enorm waardevol. Je kan haar alles vragen, eens goed je hart luchten en ze geeft je telkens tips om verder te gaan. En ja hoor, na een grote week sliep hij zijn eerste nacht door. Ik kon het bijna niet geloven! We bleven het traject heel consequent volgen en alles ging vlotter en vlotter.

Momenteel slaapt ons zoontje 98% van de nachten het klokje rond. We hadden nooit durven dromen dat dit mogelijk was en zijn Karen enorm dankbaar! Ik zou het traject zo opnieuw doorlopen en kan het dus aan iedereen aanraden!

Lisa & Glenn, zoon 14 maandenNachten waarop mijn zoontje elk uur, om de 2uur wakker werd, en om (borst)voeding vroeg. Compleet radeloos en uitgeput, ging ik op zoek naar een slaapcoach en kwam bij Karen terecht. Ik had van in het begin een énorm goed gevoel bij haar. Ze liet me alles op mijn eigen tijd aanpakken, toonde heel veel begrip voor hoe ik bepaalde zaken zag, en hield hiermee rekening.

Tijdens de opvolggesprekken gaf ze mij altijd zeer bruikbare tips, ze had voor alles een oplossing of verklaring. Als ik het soms niet meer zag zitten, gaf ze me tijdens dat gesprek énorm veel doorzetting en motivatie. Het resultaat: mijn zoontje slaapt nacht na nacht door! Van de bedtijd tot smorgens! Wat een verademing! Ik kan de slaapcoaching écht zwaar aanraden! Het was zijn geld méér dan waard! Enorm goede ervaring, ik ga haar gesprekjes en mailtjes zélfs missen, nogmaals ontzettend veel dank Karen!

Dominique & Tom, zoon 6 maandenOns zoontje sliep zowel 's nachts als overdag heel slecht en veel te weinig... Nadat we zowat alles geprobeerd hadden en we de hoop op een normale nachtrust en een uitgeslapen baby al bijna opgegeven hadden kwamen we via via bij Karen terecht. Al na een eerste gesprek zagen we opnieuw een klein lichtje aan het einde van de tunnel en na het doorlopen van een volledige slaaptraining hebben we eindelijk allemaal onze slaap terug! Een wereld van verschil op een kleine maand tijd. Het was soms zwaar, maar het is het allemaal waard geweest. Wij zijn enorm tevreden over de coaching van Karen! Ze gaf ons goede moed als het even wat moeilijker ging en door haar hebben we als gezin terug meer energie om van elkaar te genieten. Onbetaalbaar!

Bieke & Frederic, zoon 11 maandenSuper tevreden!!! T was een heftig parcours maar onze dochter slaapt terug beter!!! Bedankt 😘

Stefanie & Thierry, dochter 6 maandenOnze zoon (nu 8 maanden) had de gewoonte om elk uur/elke 2 uur wakker te worden. Dit was echt slopend!

Maar met de praktische tips van Karen hebben we in 3 weken gezorgd dat hij nu een goede slaper is, geen avondvoeding meer nodig heeft, bij zijn zus op de kamer slaapt en we hem van 19h-7h in principe niet meer horen. Hij is van een echte nachtbraker naar een goede slaper gegaan en de rest van het gezin slaapt dus ook weer.

De praktische en flexibele aanpak van Karen heeft ons super geholpen en we raden iedereen aan om niet te denken ' dat slecht slapen nu eenmaal bij kleine kinderen hoort' maar 'de koe bij de hoorns te pakken' en aan de slag te gaan met Karen zodra dit kan.

Lisa & Noubar, zoon 7 maandenOp de leeftijd van 19 maanden, waren er slaapproblemen en grote angsten bij onze dochter Maxine om in haar eigen kamer alleen te slapen. Na een maandenlange strijd gaven wij ons over aan de ervaring van Karen. Wij hadden onmiddellijk een goed gevoel bij haar. Ze geeft veel informatie, helpt zoeken naar oorzaken en oplossingen.

En vooral haar fantastische begeleiding heeft ons doen slagen! Ze volgt alles zeer kortbij op en is er steeds om bij te sturen, inzicht te geven waarom het zo loopt en tips te geven. Doorheen het traject leer je zelf ook veel bij waarop je steeds kan terugvallen in mindere perioden. Ondertussen is Maxine een uitgeruste en goedgezinde peuter en hebben wij onze avond-en nachtrust terug.

Voorlopig toch want baby nummer 2 zal hier binnen enkele weken verandering in brengen :-)

We zijn zeer blij dat we met jouw coaching gestart zijn, achteraf gezien hadden we dit veel eerder moeten doen! We zouden dit zeker aanraden aan anderen! Dankjewel Karen! Je doet dat super!!

Julie en Giljan, dochter 2 jaar 3 maandenNa bijna twee jaar onderbroken nachten besloten we de hulp in te roepen van coach Karen. Toegegeven: We twijfelden eerst een beetje aan de slaagkansen (onze zoon -bij de start 21 maanden- is nl. een echt volhoudertje) en vonden de prijs voor het coachen aanvankelijk aan de hoge kant... maar wat zijn we blij dit toch gedaan te hebben!

Niets dan lof voor Karen: haar aangename en zinvolle begeleiding zorgde ervoor dat wij als ouders consequent konden blijven en vasthielden aan het vooropgestelde plan, met een fantastisch resultaat: zowel wij als onze zoon kunnen weer doorslapen! Voor twijfelaars: je moet tijd en energie investeren, het is niet altijd makkelijk, maar het is de moeite méér dan waard! 👉DOEN!

Maaike en Lotte, zoon 21 maandenOnze dochter van 3 jaar werd elke nacht 3 tot 5 keer wakker per nacht. Dit werd na enkele maanden heel erg belastend voor ons gezin. Karen hebben we onze nachtrust teruggevonden. Al na dikke week sliep onze dochter terug door. Ook naar bed gaan werd niet langer een helse opdracht. Bedankt Karen, voor de handige tips. We kunnen weer genieten van rustige nachten!

Sien en Lars, dochter 3 jaarWanneer we besloten om een slaapcoach in te schakelen, was het onze laatste hoop. We hadden echt alles geprobeerd. Mijn man en ik dachten letterlijk: we doen dit en als het mislukt, dan geven we de hoop op.

Karen was zeer open en vlot in ons gesprek. Ze heeft ons veel vertrouwen gegeven om samen met ons het traject aan te gaan. Het was een speciaal pad dat we bewandelden. Zeer logisch en voor de hand liggend maar Karen gaf ons steeds het vertrouwen dat we goed bezig waren. Onze zoon werkte goed mee. Samen met ons “ vier” deden we dit. We zijn blij met het resultaat. We hadden dit nooit kunnen dromen. Dankjewel.

Maité en Remi, zoon 2 jaarSamen met ons heeft ze wonderen verricht☺️ervoor slapen in mama’s armen tot flink slapen alleen in bedje! Haar hulp is voor 100 procent aan te raden! 😴 Dank u wel Karen Claes

Caroline en Gert, dochter 8 maandenIn januari werd onze zoon van 2.5 jaar meermaals per nacht wakker waarbij hij bij ons in bed kroop (en wij bijgevolg ook wakker waren). Karen heeft ons supergoed gecoacht. Er werd een stappenplan opgesteld aangevuld met tips n tricks. Hij blijft nu in zijn bedje en kan alleen terug in slaap vallen. Ook heeft ze geholpen met een revisie van het avondritueel zodat het bed-moment geen stressmoment is voor het hele gezin.

Een half jaar later zijn we nog steeds zeer tevreden dat we de stap hebben gezet. Onze zoon slaapt vlot in en blijft hele nachten in zijn eigen bed. Wel merken we dat het wek-uur balanceren is op een slappe koord. Veranderingen in zijn dagelijkse structuur (vakantie, logeren bij grootouders, ander dagschema) hebben een stevige impact op zijn uur van opstaan (zakt dan van 6u30 naar 5u30). We proberen zo goed mogelijk te anticiperen op deze momenten, maar het vergt een verhoogde aandacht.

Karen is dus een aanrader voor iedereen die worstelt met slapeloze nachten, onderschat wel de impact van veranderingen in structuur niet voor kleine kinderen.

Jimmy en Laura, zoon 2,5 jaarOnze dochter is 18 maanden en sliep altijd als een roosje totdat zij ineens niet meer kon slapen zonder dat iemand haar vasthield of streelde. Dit resulteerde in slapeloze nachten waarin wij vaak om en om enkele uren aan haar bedje zaten.

Dankzij de tips van Karen en het consequent zijn, heeft onze dochter weer vertrouwen gekregen dat zij 'alleen' in slaap kan vallen en papa en mama er toch ook zijn als ze ons niet ziet. Het traject is niet makkelijk en echt volhouden, daarom is het erg fijn dat er steeds opvolg gesprekken zijn waarin vragen worden beantwoord en eea wordt bijgestuurd. Dit heeft uiteindelijk bij ons geresulteerd in een kind dat weer hele nachten doorslaapt en ook overdag weer veel vrolijker is (en papa en mama ook!). Mocht het in de toekomst weer eens lastig zijn, kunnen we terugvallen op alle informatie en tips die we hebben gekregen.

Zelf ben ik arts en dacht ik dan ook dit slaapprobleem zelf op te kunnen lossen, maar ook als arts kan ik een slaapcoach aanbevelen. Daarnaast is Karen ontzettend aardig, geduldig en begripvol en hadden wij ons geen lievere en meer betrouwbare slaapcoach kunnen wensen. Een aanrader voor iedereen die zijn avonden en nachten terug wil!

Marjolijn en Rense, dochter 18 maandenWij zijn super content van het resultaat. Ons dochter van 25 maanden viel alleen maar in slaap met mij naast haar. Op zich hebben wij daar altijd van genoten, maar door veranderingen in ons leven moest zij hele dagen naar de crèche. d.w.z ook dutjes doen 😱... Ik had 2 maanden om dat goed te krijgen... Ik heb veel gelezen en niets lukte... tot ik "Van gaap naar slaap" tegen kwam. ik las deze methode en voelde mij daar goed bij. onze kennismaking gesprek voelde ook heel goed, ik voelde mij begrepen... Ik beveel deze methode aan iedereen aan!

Na 2 weken kon ze hele dagen naar de crèche gaan en slaapt ze heel goed. Dank u Karen! weer een stress minder!

Micky & Koen, dochter 2 jaarHier een stel super contente ouders. Wij hebben Karen benaderd toen onze zoon 15 maanden was en nachtelijke krijs partijen en vroege ochtenden de standaard waren. Ten einde raad zijn we begonnen met een slaapcoaching bij van slaap naar gaap. Karen gaf ons direct vanaf het begin het vertrouwen dat het goed zou komen, dat we samen eraan gingen werken en zij ons stapje voor stapje zou begeleiden. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat is zo belangrijk. Karen heeft een gedegen kennis en onderbouwing wat ons ook vertrouwen gaf. Slaaptraining vergt veel doorzettingsvermogen bij de ouders, maar als je bereid bent om dit avontuur samen met Karen aan te gaan dan krijg je er veel voor terug! Het fijne is ook dat je tools krijgt aangereikt die je na de training ook nog kan gebruiken.

Anoniem, zoon 15 maandenKaren heeft ons en onze dochter enorm kunnen helpen met haar doeltreffend advies.

Onze dochter en wijzelf waren na bijna 10 maanden van onderbroken nachten redelijk oververmoeid geraakt. Zonder zelfs een fysiek bezoek is ze erin geslaagd om ons bij elk coaching gesprek advies op maat te geven. Ze heeft ons gedurende een maand begeleid doorheen een proces waarbij wij (de ouders) hebben geleerd om een structureel slaapplan op te bouwen voor en met onze dochter.

We kunnen nog steeds moeilijk geloven hoe haar slaapgedrag op zo een korte tijd van het ene uiterste naar het ander uiterste is kunnen evolueren. Wij zijn super blij dat onze dochter eindelijk de slaap krijgt die ze echt nodig had, en de regelmaat, maar we zijn ook heel opgetogen over onze eigen herwonnen nachtrust :) .

We zijn Karen dan ook enorm dankbaar voor haar fijne en doeltreffende begeleiding. Dit is een hoofdstuk dat we niet zullen vergeten, en waar we met veel dankbaarheid op terug zullen kijken.

Ruben & Evelyn, dochter 10 maanden

Maak nu een afspraak!