Ervaringen van gezinnen met kinderslaapcoachingVan Gaap Naar Slaap krijgt zowel via Google Reviews als Facebook Reviews een 5 op 5!

Onze dochter (2jaar) sliep niet alleen in en werd s'nachts vaak wakker. Karen heeft ons geholpen bij het verwerven van nieuwe inzichten over het slaapproces en hoe dat wij deze bij onze dochter kunnen verbeteren. Geen 24/7 support maar toch bijna :). Zelfs na de voorziene periode slaaptraining nog altijd beschikbaar voor vragen en ondersteuning. Een echte aanrader, het heeft ons leven en relatie enorm geholpen.

Senna & Tijl, dochter 2 jaarFantastische begeleiding! Onze zoon had plots moeite om alleen in slaap te vallen en wij waren in een vizieuze cirkel terecht gekomen. Door Karen haar hulp zijn wij daar op een heel zachte en aangename manier uit geraakt. Karen staat steeds klaar om je te motiveren en te ondersteunen.

Wij zijn enorm blij dat we dit engagement aangegaan zijn want nu hebben wij een droom van een baby!

Elisa & Amaury, zoon 13 maandenWe zijn zeer tevreden over de aanpak van Karen. Persoonlijk, empathisch en een luisterend oor. Het is leuk weer eens een nachtje door te kunnen slapen. De tips die ze geeft zijn bruikbaar en simpel!

Fien & Daan, zoon 2 jaar en 3 maanden


Karen is een topprofessional – ze weet écht waarover ze spreekt – en ze is ook nog eens supersympathiek, begripvolen vertrouwenswaardig. Ze heeft ons echt de steun gegeven die we nodig hadden om dit tot een goed einde te brengen. Niet twijfelen, doen!

Elise & Toon, dochter 2 jaar en 5 maanden


Bij de komst van ons tweede kindje, kon ons zoontje van twee niet meer zelfstandig inslapen. Ook tijdens de nacht werd hij meermaals wakker, waarna hij niet meer in slaap viel zonder onze aanwezigheid in de kamer.

Na zelf meerdere methodes te hebben geprobeerd, namen we contact op met Karen. Na haar eerste bezoek volgden drie zware weken waarbij we erg op onze tanden moesten bijten om te volharden in de methode die zij ons had voorgesteld. Deze drie weken bestonden uit ups en downs, gelukkig met geregeld contact voor de nodige bijsturing. Ondertussen is onze dochter vier maanden en slapen allebei de kindjes 's nachts heel goed! We durven het nog altijd niet helemaal geloven! We zijn super tevreden de stap te hebben gezet naar slaapcoaching.

Sieglien & Jürgen, zoon 2 jaar


Ook hier een succesverhaal! Onze dochter werd altijd wakker rond 5u en kwam doorheen de nacht ook vaak wakker, melk geven was de enige manier om ahar te sussen. Daar wilden we echt van af! Het is gelukt!! Dankjewel Karen!!

Marieke & Frederik, dochter 21 maanden


Dank je Karen voor je fantastische hulp in september. Onze meid kon niet zelfstandig in slaap vallen. Is op korte tijd ontzettend positief veranderd. Terug een avond om wat werk in te halen ;-). Ook nu we in een moeilijkere periode zitten, kunnen we bij Karen terecht voor een luisterend oor, tips en advies. Zeker een aanrader!

Charlotte & Dries, dochter 10 maanden


We would like to thank you for your help, support, thoughtfulness, empathy, care, dedication and all the effort you put into your work with desperate parents like we used to be when we first met you.

A & D, dochter 12 maanden en zoon 3 jaar


We hebben heel wat bijgeleerd over het slaappatroon en hoe je alles best aanpakt. Onze zoon sliep al 4 jaar niet door met gevolg heel vaak opstaan ‘s nachts. Dankzij Karen is dit verleden tijd en zijn we erg dankbaar voor haar hulp!

Eline & Hannes, zoon 4 jaar


Nachten waarop mijn zoontje elk uur, om de 2uur wakker werd, en om (borst)voeding vroeg. Compleet radeloos en uitgeput, ging ik op zoek naar een slaapcoach en kwam bij Karen terecht. Ik had van in het begin een énorm goed gevoel bij haar. Ze liet me alles op mijn eigen tijd aanpakken, toonde heel veel begrip voor hoe ik bepaalde zaken zag, en hield hiermee rekening.

Tijdens de opvolggesprekken gaf ze mij altijd zeer bruikbare tips, ze had voor alles een oplossing of verklaring. Als ik het soms niet meer zag zitten, gaf ze me tijdens dat gesprek énorm veel doorzetting en motivatie. Het resultaat: mijn zoontje slaapt nacht na nacht door! Van de bedtijd tot smorgens! Wat een verademing! Ik kan de slaapcoaching écht zwaar aanraden! Het was zijn geld méér dan waard! Enorm goede ervaring, ik ga haar gesprekjes en mailtjes zélfs missen, nogmaals ontzettend veel dank Karen!

Dominique & Tom, zoon 6 maanden


Super tevreden!!! T was een heftig parcours maar onze dochter slaapt terug beter!!! Bedankt 😘

Stefanie & Thierry, dochter 6 maanden


Op de leeftijd van 19 maanden, waren er slaapproblemen en grote angsten bij onze dochter Maxine om in haar eigen kamer alleen te slapen. Na een maandenlange strijd gaven wij ons over aan de ervaring van Karen. Wij hadden onmiddellijk een goed gevoel bij haar. Ze geeft veel informatie, helpt zoeken naar oorzaken en oplossingen.

En vooral haar fantastische begeleiding heeft ons doen slagen! Ze volgt alles zeer kortbij op en is er steeds om bij te sturen, inzicht te geven waarom het zo loopt en tips te geven. Doorheen het traject leer je zelf ook veel bij waarop je steeds kan terugvallen in mindere perioden. Ondertussen is Maxine een uitgeruste en goedgezinde peuter en hebben wij onze avond-en nachtrust terug.

Voorlopig toch want baby nummer 2 zal hier binnen enkele weken verandering in brengen :-)

We zijn zeer blij dat we met jouw coaching gestart zijn, achteraf gezien hadden we dit veel eerder moeten doen! We zouden dit zeker aanraden aan anderen! Dankjewel Karen! Je doet dat super!!

Julie en Giljan, dochter 2 jaar 3 maanden

Onze dochter van 3 jaar werd elke nacht 3 tot 5 keer wakker per nacht. Dit werd na enkele maanden heel erg belastend voor ons gezin. Karen hebben we onze nachtrust teruggevonden. Al na dikke week sliep onze dochter terug door. Ook naar bed gaan werd niet langer een helse opdracht. Bedankt Karen, voor de handige tips. We kunnen weer genieten van rustige nachten!

Sien en Lars, dochter 3 jaar


Samen met ons heeft ze wonderen verricht☺️ervoor slapen in mama’s armen tot flink slapen alleen in bedje! Haar hulp is voor 100 procent aan te raden! 😴 Dank u wel Karen Claes

Caroline en Gert, dochter 8 maanden


Onze dochter is 18 maanden en sliep altijd als een roosje totdat zij ineens niet meer kon slapen zonder dat iemand haar vasthield of streelde. Dit resulteerde in slapeloze nachten waarin wij vaak om en om enkele uren aan haar bedje zaten.

Dankzij de tips van Karen en het consequent zijn, heeft onze dochter weer vertrouwen gekregen dat zij 'alleen' in slaap kan vallen en papa en mama er toch ook zijn als ze ons niet ziet. Het traject is niet makkelijk en echt volhouden, daarom is het erg fijn dat er steeds opvolg gesprekken zijn waarin vragen worden beantwoord en eea wordt bijgestuurd. Dit heeft uiteindelijk bij ons geresulteerd in een kind dat weer hele nachten doorslaapt en ook overdag weer veel vrolijker is (en papa en mama ook!). Mocht het in de toekomst weer eens lastig zijn, kunnen we terugvallen op alle informatie en tips die we hebben gekregen.

Zelf ben ik arts en dacht ik dan ook dit slaapprobleem zelf op te kunnen lossen, maar ook als arts kan ik een slaapcoach aanbevelen. Daarnaast is Karen ontzettend aardig, geduldig en begripvol en hadden wij ons geen lievere en meer betrouwbare slaapcoach kunnen wensen. Een aanrader voor iedereen die zijn avonden en nachten terug wil!

Marjolijn en Rense, dochter 18 maanden


Hier een stel super contente ouders. Wij hebben Karen benaderd toen onze zoon 15 maanden was en nachtelijke krijs partijen en vroege ochtenden de standaard waren. Ten einde raad zijn we begonnen met een slaapcoaching bij van slaap naar gaap. Karen gaf ons direct vanaf het begin het vertrouwen dat het goed zou komen, dat we samen eraan gingen werken en zij ons stapje voor stapje zou begeleiden. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat is zo belangrijk. Karen heeft een gedegen kennis en onderbouwing wat ons ook vertrouwen gaf. Slaaptraining vergt veel doorzettingsvermogen bij de ouders, maar als je bereid bent om dit avontuur samen met Karen aan te gaan dan krijg je er veel voor terug! Het fijne is ook dat je tools krijgt aangereikt die je na de training ook nog kan gebruiken.

Anoniem, zoon 15 maanden


Wij zijn super content van het resultaat. Ons dochter van 25 maanden viel alleen maar in slaap met mij naast haar. Op zich hebben wij daar altijd van genoten, maar door veranderingen in ons leven moest zij hele dagen naar de crèche. d.w.z ook dutjes doen 😱... Ik had 2 maanden om dat goed te krijgen... Ik heb veel gelezen en niets lukte... tot ik "Van gaap naar slaap" tegen kwam. ik las deze methode en voelde mij daar goed bij. onze kennismaking gesprek voelde ook heel goed, ik voelde mij begrepen... Ik beveel deze methode aan iedereen aan!

Na 2 weken kon ze hele dagen naar de crèche gaan en slaapt ze heel goed. Dank u Karen! weer een stress minder!

Micky & Koen, dochter 2 jaar


Ook wij hebben Karen ingeschakeld voor onze oudste zoon die intussen 2.5 jaar is. Hij is nooit een goede slaper geweest. Telkens was slapen een 'gevecht ' waardoor hij op de duur iedere keer tussen ons sliep. We hadden vanalles gedaan om hem beter te laten slapen, bedje in verschillend posities geplaatst, bedje terug op onze kamer, groot bed gekocht,... maar niets bleek te helpen. ook middagdutjes deed hij niet. Een compleet oververmoeid kindje hadden we. Toen we Karen inschakelden dachten we 'oei oei dit werkt nooit' maar we zijn er wel met goede moed aan begonnen. De eerste week was het heftigst. Het werd precies nog erger. Maar met de duidelijke tips van Karen en de telefoongesprekken zijn wij erin geslaagd om onze zoon te laten slapen in zijn eigen bed op zijn eigen kamer!! Het is geen 'gevecht' meer en wij hebben een uitgeruster kindje en zijn zelf ook veel meer uitgerust. De coaching was heftig maar is het zeker waard geweest! mensen met een slechte slaper, schakel Karen in, wij hadden het ook vroeger gedaan als we hadden geweten dat dit zo een positief effect zou hebben!

Soraya & Dominique, zoon 2,5 jaar


We zijn Karen zo dankbaar. Ik denk dat wij echt de moeilijkste slaper hadden. Hij kon enkel slapen bij ons en dan lag hij nog eens tegen ons geplakt. Uren lag ik ermee in een donkere kamer. Tot we helemaal op waren.

Karen heeft ons zeer goed begeleid, stap per stap én op tempo van onze baby. Ze geeft dagelijks feedback en je krijgt veel tips maar vooral veel steun. Het eindresultaat is fantastisch. We kunnen hem in zijn eigen bedje leggen en in zijn eigen kamertje zonder dat hij weent. En als kers op de taart: hij slaapt door!! Wij zijn zo gelukkig en dankbaar dat we onze eigen nachtrust terug hebben. Van team no sleep naar team sleep! 😍👏 Bedankt Karen voor alles, we zijn je eeuwig dankbaar 🙏

Emelien & Sten, zoon 7 maanden


Hallo, wij zijn een gezinnetje van 2 kinderen waarvan onze oudste dochter 6 jaar is en onze kapoen Elano, in januari 2 jaar word. Ook ben ik hoogzwanger van ons derde baby'tje die voor begin februari is uitgerekend. Dit gaf ons dus de druk van oh jee, binnenkort kersverse baby en onze kapoen Elano slaapt niet in zijn eigen bedje EN geen nachten door EN drinkt nog flesjes.

Wij hebben echt alles geprobeerd wat je maar kon bedenken, van K&G naar kinderarts, naar doorbijten en laten wenen maar eerlijk gezegd, niets hielp en onze ouders hartje brak!! Wat was dan onze situatie uiteindelijk. Een jongen die bij ons in ons bed sliep, ganse nacht en dan nog eens zeer vaak wakker werd om zeker zijn 3 flesjes nog te drinken. Een echt hel noemde we het want in die 2 jaar sinds onze Elano geboren is, hadden we nog geen enkele doorslaap nacht gekregen. Ook begon onze dochter problemen van slaap te vertonen dus dit was de druppel en onze kribbe had van een slaapcoach gehoord omdat ze wisten van onze problemen. Ik ben dit onmiddellijk gaan opzoeken en dacht oei, toch wel een prijskaartje MAAR we zijn radeloos en hebben hulp nodig dus kregen we ons eerste telefonisch contact en dit gaf me onmiddellijk al een goed gevoel dat we ja zeiden en in het projectje instapten.

Mama's en papa's, doe dit aub ook! Karen is onze reddende engel geweest! Ik dacht nooit sterk genoeg te zijn, zeker met mijn emotionele schommelingen tijdens zwangerschap maar ik heb onze zoon, samen met steun van de papa natuurlijk, kunnen helpen en laten doorslapen. De stoelposities en al de opvolging, de steun die je krijgt. Het is geweldig EN je bent altijd bij je zoontje of dochter, je moet ze niet laten wenen helemaal alleen.

Wat hebben we nu, een super super vrolijke jongen over de dag die OPNIEUW dutjes doet (want ook deze waar niet meer van de orde helaas) en die GANSE nachten doorslaapt en wonder boven wonder zijn flesjes gewoon zo gelaten heeft. Wij hebben onze slaap terug gekregen, ons gezin kreeg terug rust, dochter slaapt super, ouders slapen super en voornamelijk onze zoon die slaapt nachten door en is uitgerust en zo gelukkig. Gaat happy naar bed, echt een andere jongen geworden, nog vrolijker dan hij al was! Daarom bij deze echt een super dikke merci aan Karen ons slaapcoach, wij kunnen ze echt niet voldoende bedanken voor wat ze in ons gezin gerealiseerd heeft! DANK U Karen, van familie Vervoort.

Sylia & Taram, zoon 20 maanden


Na 2 jaar geen enkele nacht doorslapen , tot 4 a 5 keer per nacht wakker en overdag een hazenslaapje en enkel met mijn hulp (tot een uur lang klopjes geven op haar poep tot ze in slaap viel) heeft Karen mij geholpen om nu een tweejarige peuter te hebben die zelfstandig in slaap valt en ja hoor ! Eindelijk doorslaapt tot smorgens! Ik heb terug een vrolijk kind met een zeer vrolijke mama ! Super bedankt Karen voor alles ! Het was het geld zeker en vast waard ! Super blij dat we jou zijn tegengekomen! Bedankt voor alle tips en steun doorheen het traject! Dikke kus van mij en Dunya :-)

Ilham, dochter 2 jaar


Onze dochter was 7 maanden toen we de hulp van Karen inschakelden. We hebben even getwijfeld, maar achteraf gezien zouden we onmiddellijk terug een slaapcoach nemen.

Na maanden van slapeloze nachten (lees: samen slapen in 1 bed, om de 1-2u drinken), rampzalige dutjes overdag en een oververmoeide mama, hebben we eindelijk onze nachtrust terug. Voor iedereen die twijfelt: het is absoluut zijn geld waard! Bedankt Karen.

Hannes & Tessa, dochter 7 maanden


We zijn met de slaapcoaching gestart aan 11 maanden en hebben pas kunnen afsluiten op 14 maanden. Voortdurend werd er roet in het eten gegooid: de ene ziekte na de andere, een zware slaapregressie, weer ziek zijn... Karen is echter altijd geduldig gebleven. We konden steeds bij haar terecht met vragen en bezorgdheden of gewoon om eens stoom af te laten. Ook onze eigen wensen werden gerespecteerd. Onze baby sliep aan 11 maanden tussen ons en kreeg meerdere nachtvoedingen. Ik vond het heel moeilijk om dat nu plots te weigeren. We zijn daarom de slaapcoaching gestart met nog 2 voedingen, daarna lange tijd op 1 voeding blijven steken om nu aan 14 maanden een baby te hebben die geen voeding meer nodig heeft 's nachts. De voedingen zijn volledig op ritme van onze baby (en mezelf) weggevallen.
We zijn heel blij met hoe het nu loopt. We hebben weer tijd voor onszelf, kunnen onze dochter nu ook eens wegbrengen en we slapen alle drie goed! In het begin is de coaching zwaar, maar het is de inspanning waard!

Astrid & Nicolas, dochter 11 maanden


Wat Karen voor ons gezin gedaan heeft is in één woord FAN-TAS-TISCH. Na 15 maanden onderbroken nachten, sliep onze lieve dochter (na 2 weken coaching) plots door. Nu zijn we 2,5 maand verder en ze doet dit nog steeds. Dit allemaal dankzij de betrokken, liefdevolle en persoonlijke methode van Karen. Ik zou het iedere ouder die een kindje heeft met slaapproblemen aanraden.

Dankjewel, Karen, om ons onze slaap terug te geven.

Jitse & Koen, dochter 15 maandenMet een dochter van 19 maanden en frustraties over het feit dat we haar ‘s avonds in ons bed in slaap moesten krijgen (iets wat soms 2uur duurde), klopten we aan bij Karen. Vanaf het eerste contact stelde Karen gerust dat we uit deze vicieuze cirkel konden geraken als we haar via de zachte methode geleidelijk aan alleen lieten in haar eigen kamertje.

Alles verliep beter dan we ooit durfden hopen en na 3 weken sliep onze dochter zonder morren en zonder problemen in haar eigen bedje. Elke nacht 12 uur slaap plus een lang dutje dat ook probleemloos en structureel verloopt. Nu, enkele weken later, zijn we gewend aan alle tijd die we ‘s avonds gewonnen hebben om het huishouden wat op orde te zetten en we kunnen ons het oude ritueel niet meer voorstellen.

Heel erg bedankt voor onze herwonnen avond- en nachtrust en om ons een peuter te geven die uitgerust en welgezind is. Je bent een geweldige steun geweest en alle tips die je gaf, bleken steeds de juiste aanpak. Merci, Karen, hopelijk kunnen nog veel mensen van jouw expertise gebruik maken! Veel groetjes

Ellen & Stijn, dochter 18 maanden


Dankzij het advies en de begeleiding van Karen zijn we erin geslaagd om het patroon van onderbroken nachten en alle slechte gewoontes die we ontwikkeld hadden om gewoon te kunnen slapen, doorbroken. Zelfs wanneer wij al heel tevreden waren met het resultaat (een goede slaper zou onze dochter toch nooit worden), stimuleerde Karen ons om nog een stapje verder te gaan.

Wij zijn super blij dat we dit traject zijn aangegaan! Geen papjes meer 's nachts, flink alleen gaan slapen, geen peuter meer bij ons in bed! En zelfs nachten dat ze volledig doorslaapt tot de wekker afgaat.

Alice & Alexander, dochter 2 jaar


Bedankt voor alle hulp/telefoontjes en de doeltreffende aanpak met een beter slapende Lewis en dus ook welgezinde ouders als resultaat !

Kim & Yannick, zoon 18 maanden


Ze heeft ons super geholpen bij onze dochter van 2jaar die al geruime lange tijd heel slecht slaapt. Goede begeleiding en ik kon altijd met mijn vragen bij haar terecht. Een echte aanrader voor kindjes die slecht slapen. Na 1,5week intensief bezig te zijn slaapt ze nu als een roosje en wij natuurlijk ook. Danku Karen!

Cindy & Joachim, dochter 2 jaar


Karen heeft ons heel goed geholpen met ons zoontje van 19mnd! Soms zie je door de bomen het bos niet meer en iedere goede raad maakt het alleen maar moeilijker. Zij gebruikt een 'zachte methode' met rekening te houden met uiteraard het kind maar ook met de ouders!!

David & Evy, zoon 19 maanden


Onze dochter van 8 maanden was moeilijk in slaap te krijgen in de vooravond. Het duurde soms 2 tot 3 uren eer te zich overgaf. Mits een goede begeleiding (schema s en structuur brengen) en een goede opvolging zijn we erin geslaagd haar in bed te leggen en ze slaapt dan ook zeer snel in. We hebben eindelijk terug een avond en geen stress meer. Ook deed ze vaak hazeslaapjes overdag, deze zijn nu ook deels gebeterd. bedankt Karen. Ik beveel het iedereen aan!

Wendy & Kevin, dochter 8 maanden


Ons oudste zoontje was altijd een moeilijke slaper geweest. Het duurde lang voor hij tijdens de nacht doorsliep. Toen ik echter zwanger werd van ons tweede zoontje, wilde hij plots alleen nog met mama gaan slapen. Als mijn man hem naar bed bracht, brak de hel letterlijk los. Consequent zijn hielp niet. Hij begon dan steevast luid te huilen en brullen om mama en hij kon dit wel uren volhouden. Met een tweede baby op komst en de typische zwangerschapsvermoeidheid, leek het ons verstandig om de hulp van Karen in te roepen.

Zelf geraakten we er niet meer uit. De kostprijs moesten we even overwegen, maar ik kan je verzekeren dat het het helemaal waard was. Na een fijne, geruststellende intake volgden enkele spannende weken waarin we zelf aan het werk moesten. Na 2 weken met regelmatige coaching van Karen merkten we echter al een grote vooruitgang. Na een maand konden we dan ook fier melden dat we elkaar meestal zeer vlot konden afwisselen en hij had de overstap naar een grote jongens bed gemaakt zonder dat hij er ongevraagd uit kwam. Kortom een succesverhaal. Bedankt Karen! Een echte aanrader voor alle (jonge) ouders met slaapgebrek. Je hoeft er echt niet alleen voor te staan!

Bianca & Stijn, zoontje 2,5 jaar


Na meer dan een jaar niet geslapen te hebben waren wij hopeloos op zoek naar hulp. Na wat surfen kwamen we bij Karen terecht. Mijn man was eerst wat sceptisch, maar ik was doodop en ten einde raad dus hebben we een gesprek geboekt.

Het eerste telefonisch contact gaf mij al meteen een goed gevoel. Karen is een vlotte en lieve madam, die de situatie waar je in zit echt heel goed begrijpt. We besloten met haar in zee te gaan en een aantal weken later maakten we onze eerste afspraak. Karen kwam bij ons thuis en luisterde naar ons verhaal. Toen werd ook het traject besproken, waarmee we ‘s avonds meteen aan de slag gingen. De eerste nachten waren heel moeilijk, maar ik was ervan overtuigd dat dit ging werken dus zette ik heel consequent door.

De telefonische contacten met Karen vond ik enorm waardevol. Je kan haar alles vragen, eens goed je hart luchten en ze geeft je telkens tips om verder te gaan. En ja hoor, na een grote week sliep hij zijn eerste nacht door. Ik kon het bijna niet geloven! We bleven het traject heel consequent volgen en alles ging vlotter en vlotter.

Momenteel slaapt ons zoontje 98% van de nachten het klokje rond. We hadden nooit durven dromen dat dit mogelijk was en zijn Karen enorm dankbaar! Ik zou het traject zo opnieuw doorlopen en kan het dus aan iedereen aanraden!

Lisa & Glenn, zoon 14 maanden


Ons zoontje sliep zowel 's nachts als overdag heel slecht en veel te weinig... Nadat we zowat alles geprobeerd hadden en we de hoop op een normale nachtrust en een uitgeslapen baby al bijna opgegeven hadden kwamen we via via bij Karen terecht. Al na een eerste gesprek zagen we opnieuw een klein lichtje aan het einde van de tunnel en na het doorlopen van een volledige slaaptraining hebben we eindelijk allemaal onze slaap terug! Een wereld van verschil op een kleine maand tijd. Het was soms zwaar, maar het is het allemaal waard geweest. Wij zijn enorm tevreden over de coaching van Karen! Ze gaf ons goede moed als het even wat moeilijker ging en door haar hebben we als gezin terug meer energie om van elkaar te genieten. Onbetaalbaar!

Bieke & Frederic, zoon 11 maanden


Onze zoon (nu 8 maanden) had de gewoonte om elk uur/elke 2 uur wakker te worden. Dit was echt slopend!

Maar met de praktische tips van Karen hebben we in 3 weken gezorgd dat hij nu een goede slaper is, geen avondvoeding meer nodig heeft, bij zijn zus op de kamer slaapt en we hem van 19h-7h in principe niet meer horen. Hij is van een echte nachtbraker naar een goede slaper gegaan en de rest van het gezin slaapt dus ook weer.

De praktische en flexibele aanpak van Karen heeft ons super geholpen en we raden iedereen aan om niet te denken ' dat slecht slapen nu eenmaal bij kleine kinderen hoort' maar 'de koe bij de hoorns te pakken' en aan de slag te gaan met Karen zodra dit kan.

Lisa & Noubar, zoon 7 maanden


Na bijna twee jaar onderbroken nachten besloten we de hulp in te roepen van coach Karen. Toegegeven: We twijfelden eerst een beetje aan de slaagkansen (onze zoon -bij de start 21 maanden- is nl. een echt volhoudertje) en vonden de prijs voor het coachen aanvankelijk aan de hoge kant... maar wat zijn we blij dit toch gedaan te hebben!

Niets dan lof voor Karen: haar aangename en zinvolle begeleiding zorgde ervoor dat wij als ouders consequent konden blijven en vasthielden aan het vooropgestelde plan, met een fantastisch resultaat: zowel wij als onze zoon kunnen weer doorslapen! Voor twijfelaars: je moet tijd en energie investeren, het is niet altijd makkelijk, maar het is de moeite méér dan waard! 👉DOEN!

Maaike en Lotte, zoon 21 maanden


Wanneer we besloten om een slaapcoach in te schakelen, was het onze laatste hoop. We hadden echt alles geprobeerd. Mijn man en ik dachten letterlijk: we doen dit en als het mislukt, dan geven we de hoop op.

Karen was zeer open en vlot in ons gesprek. Ze heeft ons veel vertrouwen gegeven om samen met ons het traject aan te gaan. Het was een speciaal pad dat we bewandelden. Zeer logisch en voor de hand liggend maar Karen gaf ons steeds het vertrouwen dat we goed bezig waren. Onze zoon werkte goed mee. Samen met ons “ vier” deden we dit. We zijn blij met het resultaat. We hadden dit nooit kunnen dromen. Dankjewel.

Maité en Remi, zoon 2 jaar


In januari werd onze zoon van 2.5 jaar meermaals per nacht wakker waarbij hij bij ons in bed kroop (en wij bijgevolg ook wakker waren). Karen heeft ons supergoed gecoacht. Er werd een stappenplan opgesteld aangevuld met tips n tricks. Hij blijft nu in zijn bedje en kan alleen terug in slaap vallen. Ook heeft ze geholpen met een revisie van het avondritueel zodat het bed-moment geen stressmoment is voor het hele gezin.

Een half jaar later zijn we nog steeds zeer tevreden dat we de stap hebben gezet. Onze zoon slaapt vlot in en blijft hele nachten in zijn eigen bed. Wel merken we dat het wek-uur balanceren is op een slappe koord. Veranderingen in zijn dagelijkse structuur (vakantie, logeren bij grootouders, ander dagschema) hebben een stevige impact op zijn uur van opstaan (zakt dan van 6u30 naar 5u30). We proberen zo goed mogelijk te anticiperen op deze momenten, maar het vergt een verhoogde aandacht.

Karen is dus een aanrader voor iedereen die worstelt met slapeloze nachten, onderschat wel de impact van veranderingen in structuur niet voor kleine kinderen.

Jimmy en Laura, zoon 2,5 jaar


Karen heeft ons en onze dochter enorm kunnen helpen met haar doeltreffend advies.

Onze dochter en wijzelf waren na bijna 10 maanden van onderbroken nachten redelijk oververmoeid geraakt. Zonder zelfs een fysiek bezoek is ze erin geslaagd om ons bij elk coaching gesprek advies op maat te geven. Ze heeft ons gedurende een maand begeleid doorheen een proces waarbij wij (de ouders) hebben geleerd om een structureel slaapplan op te bouwen voor en met onze dochter.

We kunnen nog steeds moeilijk geloven hoe haar slaapgedrag op zo een korte tijd van het ene uiterste naar het ander uiterste is kunnen evolueren. Wij zijn super blij dat onze dochter eindelijk de slaap krijgt die ze echt nodig had, en de regelmaat, maar we zijn ook heel opgetogen over onze eigen herwonnen nachtrust :) .

We zijn Karen dan ook enorm dankbaar voor haar fijne en doeltreffende begeleiding. Dit is een hoofdstuk dat we niet zullen vergeten, en waar we met veel dankbaarheid op terug zullen kijken.

Ruben & Evelyn, dochter 10 maanden


Na 2 jaar onderbroken nachten en oververmoeid zoontje had ik er genoeg van, er moest iets veranderen, zo kon het niet meer verder... Zoontje dat op verschillende uren ging slapen, flesjes melk snachts, niet genoeg slaap (zowel voor ouders als kind),... kindje werd om het 1,5 uur wakker, noem maar op. dankzij een collega ben ik bij Karen terecht gekomen. ik had er in het begin toch mijn twijfels over: wat als het niet zou lukken, het is toch niet weinig geld,... Toch heb ik Karen dan ingeschakeld en ik ben haar enorm dankbaar voor de training! De eerste week was echt wel grellig: het werd inderdaad erger maar dan begon het te beteren en dan kreeg ik weer goede moed om verder te doen. Uiteindelijk na de hele training ben ik super content! Ik heb een uitgerust kind, gaat op tijd slapen, slaapt snachts vele beter, doet ook terug middagdutjes, geen flesjes melk meer snachts, mijn zoontje is energieker en gelukkiger!!! Daar doe je het als ouder toch voor! De nachten zijn nu vele beter en rustiger, zowel voor mama als zoontje!

Dikke dikke merci Karen voor de coaching, de steun,... zonder jou was dit allemaal niet gelukt! Ik kan maar 1 ding zeggen: als je ook slaapproblemen hebt met je kindje en je weet geen uitweg meer, 1 naam: Slaapcoach Karen! Echt waar! Als ik dit allemaal vroeger had geweten dat dit zou lukken dan was ik er vele vroeger aan begonnen! Merci Karen Claes!! 😘😘

Jessica & Johnny, zoon 2 jaar


Ik ga hier geen 7 pagina's verhaal vol drama schrijven. Maar veel van wat ik hier lees is ook voor ons herkenbaar. Van geboorte beetje achterstand, voeding door sonde, vaak ziek/ziekenhuis. Dus niks is zwart-wit en evident met je kostbaarste bezit… ook tijdens het slaapcoach traject nog eens ziek. Maar dankzij de begripvolle coaching, geen hocus pocus maar voor de hand liggend tips en stapsgewijs opgevolgd op maat voor ons kind. Is het resultaat dat wij idd terug een nacht hebben. Maar we vooral merken dat we een gelukkiger kind hebben dat zichzelf stapsgewijs zelf terug in slaap kan doen. Het resultaat was ver boven de verwachtingen. We hoopten gewoon op een verbetering. Helaas moesten wij net als zovelen ook even over zo'n som geld dat op het eerste zicht misschien niet voor iets tastbaar is nadenken. Maar tis de beste investering ooit van ons. Denk dat Karen al vele gezinnen blij gemaakt heeft.. Ons heel zeker. Je merkt dat dit ook geen 'job' voor haar is. Eerder een missie! Bedankt!!!

Joke & Stijn, zoon 18 maanden


Na een jaar van onderbroken nachten verdween de hoop dat ons zoontje op een dag wel vanzelf zou doorslapen. Het werd er niet beter op, integendeel. De ‘trucjes’ die voordien werkten om hem in slaap te krijgen, lieten het nu stilaan ook afweten. We gingen op zoek naar hulp, want dit was niet meer vol te houden. Voor mij was het erg belangrijk om iemand te vinden die niet werkt met de ‘laat-ze-maar-huilen-tot-ze-slapen’-methode. In Karen vonden we de persoon die we nodig hadden. We konden alles bespreken met haar, zonder schaamte (want ja, als jouw kind niet doorslaapt op 4 maanden komt daar best wel wat commentaar op vanuit de maatschappij). We maakten samen een plan op maat, en startten het traject met het volle vertrouwen dat het ons ging lukken. Helaas kregen we tijdens deze periode te maken met heel wat pech (vingertje verbrand, en enkele zware oorontstekingen kort na elkaar). Hierdoor duurde alles een stuk langer. Gelukkig liet Karen ons niet in de steek, ze stelde een pauze voor omdat wijzelf oververmoeid waren en het even niet meer zagen zitten. Daarna gingen we terug met volle moed aan de slag. Hetgeen we nooit dachten te bereiken is nu werkelijkheid: ons zoontje slaapt door. Alles werd stapje voor stapje aangeleerd, zonder dat ik ooit het gevoel had dat ik hem iets heb ‘opgedrongen’ of dat we iets forceerden. Wanneer we nu tegen hem zeggen dat het tijd is om te gaan slapen pakt hij zijn tutje en loopt hij vrolijk naar de deur. Dit hadden we nooit durven dromen 🤗

Dus aan alle ouders die nog twijfelen; het is enkele weken doorzetten, maar het is het meer dan waard, om dit samen met Karen te doen. Dankjewel Karen, wij zijn jou eeuwig dankbaar!

Manon & Joren, zoon 1 jaar


Toen we bij Karen als slaapcoach aanklopten, waren wij, na 2,5 jaar slaaptekort, ten einde raad. Wij gingen voor een persoonlijk en uitgebreid kennismakingsgesprek tot bij haar met ons zoontje Sander van 2,5 jaar. Na dit gesprek startte de intensieve trainingsperiode van ongeveer 14 dagen, waarbij de nachten in het begin soms nog lastiger aanvoelden, omdat er veel moest aangepakt en veranderd worden.

Dagelijks kregen we feedback, tips en aansporing via telefoon en het slaapdagboek, zo heeft Karen ons er allemaal samen wat doorgetrokken Na de slaaptraining was er zeker en vast al effect, wat betekende dat ons zoontje wakker in zijn bedje kon blijven liggen, zonder ons telkens nodig te hebben, zowel 's nachts, maar vooral in de vroege ochtend (letterlijk: vroeg, als in 4u 's ochtends). Karen ging daarnaast ook op zoek naar oplossingen voor meer praktische problemen, zoals lekkage nachtpamper, slaapwekkertje, sticker-beloningssysteem... om zo de slaap ook mee te optimaliseren. Wij kunnen stellen dat wij niet meer om 4u 's ochtends hopeloos met de handen in het haar zitten naast een krijsende peuter, maar nu allemaal vredig liggen te slapen tot minstens 6u30.

Dus bedankt Karen!

Sofie & Filip, zoon 2,5 jaar


Liefste Karen

Wat ben ik blij met de goede nachtrust die ik nu krijg (in vergelijking met een paar maanden geleden).
We hebben 7 weken samengewerkt. Dat was langer dan een normale slaapcoaching omdat ze tijdens de coaching ziek was en net de 12m slaapregressieperiode doormaakte, heftig.

Onze dochter (bij start 12 maanden en nu bijna 15 maanden) had totaal geen structuur wat slaap betreft. We volgden haar en dat kwam dus vanzelf echt niet goed. Ze was oververmoeid en ging veel te laat de nacht in en werd 's nachts heel vaak wakker. Net voor ik met Karen gestart ben, dronk ze tot wel een halve liter melk in haar bedje (wij zaten nog vast aan het idee (terwijl ze goed op gewicht was) dat we haar maar zoveel mogelijk moesten laten drinken als ze wakker werd (en ik dus dacht dat ze honger had) omdat ze prematuur geboren was met 1,8 kg en geopereerd in haar darmen toen ze 2 dagen oud was en 10 dagen niets heeft mogen eten). We wisten zelf echter niet hoe dit op te lossen. Mijn man en ik hadden er ook veel onenigheid over. Dat is nu met de duidelijke structuur dus gedaan.
Geen melk meer in de nacht was eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Ze heeft een sterke wil dus ze gaf zich tijdens de coaching echt niet zomaar gewonnen en haalde alles uit de kast om haar zin te krijgen en uit bed gehaald te worden (ze was een van de 'strafste gevallekes' die Karen al gehad had :-) ). Ik ben echter altijd consequent gebleven en het heeft geloond. Ze gaat nu met het winteruur rond half 7 naar bed en komt er niet uit voor 6u. Het gaat natuurlijk niet altijd perfect soms is ze wel al wakker om 5u, maar in de nacht slaapt ze altijd wel dus wat een verbetering als je moet denken dat ik om haar te laten nachtslapen als het ware een 'gevecht' moest voeren door haar slaapzak vast te houden en haar tegen haar matrasje te houden zodat ze niet kon gaan rechtstaan.
Ze krijgt nu de slaap die ze nodig heeft en ik ook, hoera! Ik kan het iedereen warm aanbevelen, niet twijfelen maar met Karen in zee gaan!
Bedankt Karen voor de fijne samenwerking, ik miste het wel om niet in het dagboek te schrijven en niet met jou te overleggen. Ik denk nog vaak aan u hoor.

Jasmine & Asco, dochter 12 maanden