Voor we samen aan de slag gaan

…wil ik mezelf graag even voorstellen. Ik ben Karen Claes, getrouwd met Cédric en mama van Finn* (2012), Bo (2014) en Nora (2016).

Ik studeerde pedagogische wetenschappen aan de Universiteit Gent en werk sinds 2008 als orthopedagoog in een voorziening voor kinderen met gedrags- en emotionele problemen. Sinds januari 2018 combineer ik dit met slaapcoaching voor baby's en kinderen.

Mijn passie om kinderslaapcoach te worden, heb ik te danken aan mijn 2 lieve, schattige en pittige dochtertjes.

Na 2 uitputtende jaren van slapeloze nachten, sliep Bo - onze oudste dochter - door. Tijd om slaap in te halen… gedurende een week. Toen werd Nora geboren en maakten we naadloos de overgang naar het volgende anderhalf jaar slapeloze nachten. Een boeiende zoektocht en kennismaking met alles wat er op de markt bestaat gerelateerd aan slaap bij kinderen. We probeerden echt alles! Maar de slaap zelf… die bleef uit.

Mijn opleiding tot slaapcoach

Toen mijn man en ik op een dag tot de conclusie kwamen dat het hoofdthema van onze gesprekken ‘slaap’ was (vooral het gebrek daaraan), zijn we op zoek gegaan: er moet toch iemand zijn die ons kan helpen hierbij? En toen kwamen we terecht in de wondere wereld van slaapcoaching voor kinderen. We begonnen uitgeput, maar vastberaden aan het coaching traject, en binnen de kortste keren zagen en voelden we verbetering, kregen we terug energie en konden we eindelijk beginnen genieten van ons gezin.

Na deze succesvolle ervaring was mijn keuze snel gemaakt: ik wil ook andere ouders en hun kinderen helpen, ondersteunen in de weg naar het terug slapen, zorgen dat slaap weer iets wordt om naar uit te kijken zonder je zorgen te moeten maken wat de komende nacht weer in petto zal hebben. Ik volgde de Gentle Sleep Coach opleiding omdat ik deze liefdevolle, milde slaapcoach benadering zelf heb mogen ervaren. Ik moest mijn dochter niet alleen laten huilen in haar bedje, ik mocht haar ondersteunen in het leren slapen. Dit voelde juist voor mij en sluit helemaal aan bij mijn ideeën rond veilige hechting en het opbouwen van vertrouwen.

En hier ben ik: de eerste gecertificeerde Gentle Sleep Coach in België, klaar om samen met jullie aan de slag te gaan!

Lees meer...