Van slapeloze mama naar slaapcoach

Slaapcoaching en mild ouderschap
30/10/2020
Een slaapcoach inschakelen, is het de investering waard?
09/04/2022
Slaapcoaching en mild ouderschap
30/10/2020
Een slaapcoach inschakelen, is het de investering waard?
09/04/2022

Zomer 2017

Even terug naar de zomer van 2017… Op reis in Frankrijk met ons gezinnetje: mijn man, Bo, Nora (3,5 en 1,5 jaar op dat moment) en ik. Prachtig weer, een prachtige omgeving, alle tijd van de wereld. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn in deze huidige omstandigheden 🙂

Om een idee te geven hoe deze vakantie verlopen is: moest ik op dit moment op reis mogen gaan, maar dan in de identieke omstandigheden zoals die zomer… ik zou het aanbod vriendelijk afslaan 😉

Bo sliep al goed, alle luxe van de wereld op dat vlak. Nora, dat was een ander verhaal. Ergens hadden we het idyllische idee dat het op reis beter zou gaan dan thuis, dat was een foute inschatting.

Elke avond een strijd bij de bedtijd: traantjes, niet te kalmeren, … tot we de poging om te gaan slapen uiteindelijk staakten en haar uit bed namen om toch zelf nog iets aan onze avond te hebben. Rond 22 à 23u kregen we haar met een flesje meestal wel in slaap, klaar om aan de nacht te starten waar we er ook gemiddeld nog eens 5 keer uit mochten om haar terug in slaap te helpen.

Ik zie ons op een avond nog zitten op het terras, tips aan het opzoeken op internet om Nora’tje beter te kunnen doen slapen, zonder haar alleen te moeten laten huilen. Dat voelde voor ons niet goed. Een beetje beroepsmisvorming zal daar ook wel een rol in gespeeld hebben. Als orthopedagoog weet ik heel goed hoe belangrijk een goede hechting is en welke factoren daar een impact op kunnen hebben.

Er bestaat blijkbaar zoiets als een slaapcoach…

En toen plots… ging onze wereld open. Hoop. Zou het onwerkelijke werkelijkheid kunnen worden? Zouden we na 3,5 jaar onderbroken nachten misschien onze slaap terug kunnen krijgen? We ontdekten dat er zoiets bestond als een ‘slaapcoach’. In België was er van dat fenomeen nog geen sprake, maar in Nederland waren er al een aantal. En het was dan nog eens een Gentle Sleep Coach ook, die niet volgens die methode van laten huilen of gecontroleerd laten huilen werkte. Jackpot 😊

Onmiddellijk een kennismakingsgesprek vastgelegd, en na 3 minuten aan de telefoon hoorde ik mezelf zeggen: “We gaan dit gewoon doen, als het niet opgelost geraakt dan is het zo, maar dan hebben we tenminste alles geprobeerd”.

Ons traject

2 weken later, terug in België, hadden we onze consultatie met onze slaapcoach en stelden we Nora haar slaapplan op. We stonden er wat sceptisch tegenover toen, durfden ook niet echt geloven dat dit zou helpen, we hadden echt al wel 101 dingen geprobeerd.

De weken die daarop volgden, waren heftig. Enorm intensief, in het begin nog minder slaap dan we al hadden. Maar we hadden wel een plan… een houvast… en de opvolging en aanmoediging van onze slaapcoach, dat was goud waard.

Plots was hij daar: de eerste nacht dat we niet moesten opstaan. ‘Dat zal wel puur toeval zijn’. Maar hoe verder we in het traject zaten, hoe meer die ‘toeval’ er was. Voorzichtig begin je dan te hopen… en op dat moment heb ik gezegd tegen mijn man: ‘Als we hierdoor onze slaap terug krijgen, dan wil ik ook gezinnen helpen om hun slaap en energie terug te krijgen.’

Als orthopedagoog ligt alles wat met opgroeien en opvoeding te maken heeft me sowieso heel nauw aan het hart. Maar het gevoel dat ik op dat moment had, dat gevoel van 100% zeker te weten wat je wil doen, hoe je andere ouders wil helpen, dat had ik nog nooit eerder gevoeld.

Een nieuwe uitdaging

Twee weken later had ik mijn aanvraag ingediend om de opleiding te mogen starten, werd ik toegelaten, en startte dit mooie avontuur.

In januari 2018 startte ik superfier ‘van Gaap naar Slaap’ op, en had België z’n eerste Gentle Sleep Coach!

Ondertussen zijn we bijna 3 jaar later. Ik heb ongelofelijk veel mogen bijleren van alle lieve gezinnen waar ik mee mocht samenwerken. Mijn passie en gedrevenheid zijn daardoor allen maar gegroeid!

Want zeg nu zelf, wat is er mooier dan een gezin terug slaap en energie te mogen geven?

Blijf je graag op de hoogte van mijn aanbod en slaaptips? Volg me dan zeker op Instagram en Facebook!

Benieuwd naar hoe ik jou kan helpen? Neem rustig eens een kijkje bij mijn aanbod en laat het me zeker weten als je vragen hebt!

Van slapeloze mama naar slaapcoach
Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te optimaliseren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met onze Cookie policy.
Maak nu een afspraak!